20 Haziran 2012 Çarşamba

Adana'da 'terör' protestosu

Düzenlenen gösteride şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve Fatihalar okundu.

Adana Ülkücü İşçiler Derneği üyesi bir grup, son terör saldırılarına tepki göstermek için Atatürk Parkı’nda bir araya geldi. Dev Türk bayrağı açıp, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" sloganları atan ve tekbir getiren grup, Hakkari ve Hatay'daki hain saldırılarda şehit düşen askerlerin isimlerini tek tek okuyup, temsili yoklama yaptı. Vatan savunmasında şehit düşenler için saygı duruşunda bulunan kalabalık, şehitler için Fatihalar okudu.

Öte yandan, bir göstericinin taşıdığı “Telefon Dinleyip Sporu Temizleyeceğine Telsiz Dinle Çakalları (PKK’yı) Temizle” yazılı döviz dikkat çekti.

Grup adına bir konuşma yapan Adana Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı İsa Özbek, kendisinin de bir şehit kardeşi olduğunu belirterek, Hakkari ve Hatay’da şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet diledi, şehit ailelerine başsağlığı, gazilere de acil şifa ve sabır diledi. Türkiye’nin karanlık bir dönemden geçtiğini savunan Özbek, "Terör azalacağı yerde günden güne artıyor. Ülkemizin bu terör belasından kurtulması için geçici değil, kalıcı çözüm gerekiyor. Çözüm; müzakere ile değil, mücadele ile olur. Mücadelenin en güzel örneğini ise, çatışmada yaralanan Mehmetçiğimizin doktora söylediği, 'Benim yerim burası değil, bırakın çatışayım, arkadaşlarımın yanında olayım' sözleri veriyor. Buradan bir kez daha sesleniyoruz; çözüm müzakere değil, mücadeledir” dedi.

Açıklamanın ardından grup bir süre daha slogan attıktan dağıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder